Teadlane: väljaränne muutub peagi Eestile suureks probleemiks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula

Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi juhi Leif Kalevi sõnul võib inimeste kasvanud väljaranne kujuneda Eestis peagi suureks probleemiks.


«Olukorras, kus inimestel on palju vabadust välja minna, aga riik piirab sissetulekut, jääb Eesti üha tühjemaks ja üks hetk muutub see probleemiks,» rääkis Kalev ETV «Terevisioonile», lisades, et olukord muutus paljuski pärast Eesti liitumist Euroopa Liiduga, vahendab ERR Uudised.

«Kriitilist piiri on raske välja lugeda. Selge on see, et Eesti maapiirkonnad tühjenevad ja asustus kipub koonduma Tallinna ja Tartu regiooni. Enne, kui meil terve rahvaarvuga tekib probleeme, tekib suures osas probleeme eestlaste osakaaluga rahvastikus,» selgitas Kalev.

Riik peab tema sõnul läbi mõtlema, kuidas rahvastiku ja tööjõu kahanemist tasakaalustada ning kuidas siit ära läinud inimesi tagasi meelitada.

«Aeg on muutunud ja sellega tuleb samuti kohaneda,» ütles ta, lisades, et Eestis ollakse jäädud liialt kinni venelaste muresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles