Saaremaa turismipärl võsastub niitmiskeelu tõttu

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistide üks külastuskohti Saaremaal - Kaali järv
Turistide üks külastuskohti Saaremaal - Kaali järv Foto: Toomas Huik

Saaremaa ühe atraktiivsema paiga, Kaali järve, mida aastas külastab ligi 70 000 turisti, kallas on rohtu kasvanud, kuna keskkonnaameti poolt välja töötatud maastikukaitseala kaitsekorralduskava ei soovita taimede kaitsmise huvides seal niita rohkem kui kord aastas.

MTÜ Kaali Külastuskeskuse juhi Alver Saguri sõnul ei ole järve kallas praegu just kõige ilusam, kuna on rohtu kasvanud, kirjutas Meie Maa.

Põhjuseks olevat kaitsekorralduskava, mis ei lubavat niita enne augusti keskpaika ja nii on kallas niitmata sellest ajast, kui rohi kasvama hakkas.

Keskkonnaameti kaitse planeerimise spetsialist Kadri Paomees, kes on ise Kaali maastikukaitseala kaitsekorralduskava autor, ütles et Kaali peakraatri ringvalle katab salumets, mis on kaitseala botaaniline väärtus.

«RMK on seni meiega kooskõlastanud sealsed tegevused ja omapäi ei tegutseta ja kui selgub, et niita on vaja sagedamini, siis tulevikus saab kava täiendada ja parandada,» rahustas Paomees.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles