Politsei tabas nädalaga 159 alkoholi tarvitanud juhti

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter.
Alkomeeter. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.ee montaaž

Möödunud nädalal tabasid politseinikud Eestis 159 sõidukijuhti, kelle tervislik seisund alkoholi tõttu tegelikult sõita ei lubanud.

6.-12. juunil kontrolliti kokku veidi enam kui 10 300 juhti ning avastati 159 vähem või rohkem alkoholi tarvitanud ning seitse narkojoobes mootorsõidukijuhti.

Samuti avastati 63  alkoholiga patustanud muud liiklejat.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi Elari Kasemetsa sõnul on üks joobes juhtimisega seotud ohtlik trend alkoholi tarvitamine kutseliste juhtide poolt.

«Samas ei ole tavalise mootorsõidukijuhi alkoholi tarvitamine kuidagi vähem ohtlik ja võib maksta nii juhi enda kui tema lähedaste elu,» ütles Kasemets.

Kohe teemanädala esimesel päeval avastas politsei kaks alkoholi tarvitanud taksojuhti, nädala keskel kaks veokijuhti.

Ikla piiripunktis avastatud ja Klaipedasse suunduv veokijuht ei mõistnud ka pärast politseiniku korduvaid selgitusi alkoholi ohtlikkust ning jäi esialgsetes ütlustes seisukohale, et tervislikel kaalutlustel tarvitatud enam kui 90-protsendiline piiritus tema juhivõimeid ei sega.

6.-12. juunil juhtus Eestis seitse liiklusõnnetust, milles osales joobes juht. Neis sai viga 9 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles