Abipolitseinike võistluse võitis kesklinna turvatöötaja

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abipolitseinik Raido Sults autasustamisel.
Abipolitseinik Raido Sults autasustamisel. Foto: Olga Fesko

Põhja prefektuuri korraldatud abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlused võitis kesklinna abipolitseinik, G4S turvatöötaja Raido Sults partneriga.

Laupäeval, 11. juunil pidasid Põhja prefektuuri abipolitseinikud kutsemeisterlikkuse võistlusi. Murastes võistelnud kaheksa kaheliikmelise abipolitseinike esinduse seast tunnistati osavaimaks tiimiks kesklinna jaoskonna esindus, nende järel hõivasid teise ja kolmanda koha Lõuna jaoskonna abipolitseinikud. Võistlusalade parimaid premeeriti diplomitega, esikolmikut pärjati lisaks medalite ja karikatega. Võitjate valdusesse usaldati aga sümboolne rändkarikas.

Võistlusaladeks olid tüüpilised politseilises tegevuses vajalike teadmiste ja oskuste kontrollimiste harjutused. Alustati õigusaktide tundmisega, pärast seda järgnes taktikalise ülesande lahendamine, järgnes laskeharjutus teenistusrelvast, vigursõit motorolleriga ja viimaseks oli kombineeritud spordivõistlus. Taktikaline ülesanne tähendas väljakutsele reageerimist ning politsei sekkumist jõudnud vahejuhtumi lahendamist.

Raido Sults sai abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustest teada teiste abipolitseinike ning oma rühmajuhi käest. «Alguses polnud osalemises kindel kui mul siiski soovitati osaleda ja nii ma ka tegin,» meenutas hilisem võidumees algseid kahtlusi. Ta osales ka kahel eelneval aastal politsei kutsemeisterlikkuse võistlustel, kuid varem polnud nii edukalt esinenud.

«Konkurents oli kindlasti karm, keegi ei tahtnud võistlustelt lahkuda viimase kohaga. Konkurendid olid kõik vägagi visad ja pakkusid pinget kuni viimase võistlusalani,» kirjeldas võitja. Sults oma partneriga võitis õigusaktide tundmise ja taktikalise ülesande lahendamise osavõistlused ning jäi teiseks lasketiirus. Vaatamata edule kolmel esimesel võistlusalal ei saanud nad loorberitele puhkama jääda, sest konkurentidel säilis võiduvõimalus kuni viimase võistlusalani. Kesklinna abipolitseinikud esinesid hästi ka motorolleriga vigursõidus ja kombineeritud spordivõistlusel ning suutsid esikohta võiduka lõpuni hoida.

Sults tõi võidu võtmena välja ladusa koostöö paarilisega, meeskonnatöö ja varasemalt kokkulepitud taktika.

Sults otsustas abipolitseinikuks saada pärast 2007. aasta aprilli lõpus toimunud sündmusi. «Mõte abipolitseinikuks hakata oli juba varasemalt olemas, aga paraku enne oli asi laiskuse taha takerdunud. Siis oli hea võimalus kiirkorras abipolitseinikuks saada ja kasutasin võimaluse ära,» rääkis Sults. Et abipolitseinike liikumine sai suurema hoo sisse pärast pronksimässu, kinnitavad ka politseitöötajad.

«Juba pärast esimeses patrullis käiku olin kindel, et see on see tegevus, mida olen nõus tegema igal ajal ja igal juhul,» meenutas abipolitseinik. Praeguseks on Sults kokku arvutanud, et patrullitunde abipolitseinikuna on tal kogunenud juba üle 4000.

Abipolitseinike formeeringu juht Harro Aitai sõnul korraldati võistlus selleks, et tõsta korrakaitsjate abiliste teadlikkust, lihvida nende oskusi ning pakkuda vaheldust igapäevatööle. «Osalejad hindasid ettevõtmist positiivselt ning leidsid, et taoline üritus lisab motivatsiooni vabatahtlikena korrakaitsjaid ka edaspidi abistada,» märkis Aitai, kes oli ka võistluste peakohtunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles