Tsahkna: teatasin avalikkusele mulle alkomeetrilt näidatud joobenäidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Üle 0,5-promillise joobega roolist tabatud Isamaa ja Res Publica Liidu riigikogu fraktsiooni liige Margus Tsahkna kinnitas, et teatas avalikkusele just selle joobenäidu, mis talle esitati.

Tsahkna ütles täna riigikogus BNSile, et temale näitas politsei alkomeetrilt just sellist näitu, millest ta kohe ka avalikkust teavitas. «Mulle näidati näitu, mis fikseeriti. Ma ei
ole väitnud, et see oli promillides,» ütles Tsahkna.

Politsei kinnitas esmaspäeval BNSile, et Tsahkna joove oli üle 0,5 promilli, lisaks eiras ta liiklusmärgi «sissesõidukeeld» nõudeid ning tema autol oli läbimata kohustuslik tehnoülevaatus. Tsahknale näidatud number 0,28 näitab, mitu milligrammi alkoholi
tuvastati liitri väljahingatava õhu kohta.

Tsahkna kinnitas, et pidas kõige tähtsamaks teavitada avalikkust kohe enda jääknähtudega roolist tabamisest, seetõttu ei teatanud ta liiklusmärgi eiramisest ja auto tehnoülevaatuse puudumisest.

«Praegu on niimoodi, et politsei menetleb seda,» vastas Tsahkna küsimusele, kas ta on jätkuvalt seda meelt, et riigikogu liikmena ja sotsiaalkomisjoni esimehena jätkamist juhtunu ei mõjuta.

11. juunil teatas Tsahkna suhtlusportaalis Facebook, et politsei tuvastas tal roolis olles 0,28 jääknähu ning soovitas kõigil, kes hommikul rooli istuvad ja ennast täiesti korrektselt tunnevad, siiski alkomeetriga oma seisukord üle kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles