Kremli ametnik lükkas ümber teate Putini naasmisest

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimumängud Kremlis - kellest saab järgmine Venemaa president?
Võimumängud Kremlis - kellest saab järgmine Venemaa president? Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa Föderatsiooni presidendi Dmitri Medvedevi nõuniku kinnitusel ei naase endine riigipea Vladimir Putin lähiajal presidendiametisse.


«Ma arvan, et see otsus tehakse 2011. aasta lõpus,» ütles presidendi majandusekspertide rühma juht Arkadi Dvorkovitš, kui tema käest küsiti, kas praegune peaminister Putin võiks lähiajal taas Venemaa presidendiks asuda, vahendas AFP.

«Ma arvan, et kui president Medvedevi töö on tõhus ja kui tal on kodanike toetus, siis on tal suur võimalus osutuda valituks ka uueks ametiajaks,» lisas Medvedevi lähedane abi ajakirjanikele antud usutluses.

Kolmapäeval tegi president Medvedev oma aastakõnes ettepaneku pikendada presidendi ametiaega praeguselt neljalt aastalt kuuele. Mitme meediaväljaande kohaselt oli selle käigu varjatud eesmärk sillutada endisele riigipeale teed Kremlisse naasmiseks, kuid sedakorda pikemaks perioodiks.

Vene väljaande Vedomosti andmetel näeb kava ette põhiseadusmuudatuste sisseviimise, mille järel kuulutataks juba järgmisel aastal välja erakorralised valimised.

Dvorkovitš avaldas ka kahtlust, kas Putin sellisel juhul üldse tagasi valitaks, sest «inimestel on erinevate inimeste kohta erinevad vaated».

«Väga paljude inimeste jaoks on ta [Vladimir Putin] riigi liider, kuid kas see tähendab, et ta sooviks enda tagasivalimist? Kas see tähendab, et partei [Ühtne Venemaa] esitab ta kandidaadiks ja kas see tähendab, et ta osutub valituks? Ei. Mitte tingimata,» lisas Dvorkovitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles