Grillitud veisefilee palsamiäädika-oliiviõlikastmega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillitud veisefilee palsamiäädika-oliivikastmega
Grillitud veisefilee palsamiäädika-oliivikastmega Foto: Parim Maitse

800 g veise välisfileed

8 viilu Leiburi Kuldset röstsaia

2 sl palsamiäädikat

1 sl fariinsuhkrut

oliiviõli

Santa Maria kivi- ja meresoola segu (Rock & Sea Salt)

Santa Maria kolme pipra segu (Triple Pepper)

Santa Maria apelsinipipart (Orange Pepper)

Puhasta veisefilee kelmest ja lõika ristikiudu neljaks võrdseks tükiks. Küpseta liha grillpannil mõlemalt poolt 2–4 minutit, olenevalt küpsusastme soovist. Kui liha on küpsenud, aseta see fooliumpaberi alla 2–3 minutiks järelküpsema. Senikaua sega kokku kausis suhkur ja palsamiäädikas. Kui suhkur on sulanud, maitsesta kergelt soola ja pipraga ning pidevalt segades vala ühtlaselt peenikese joana juurde oliiviõli. Lisa õli seni, kuni saad soovitud paksusega kastme. Enne serveerimist maitsesta järelküpsenud liha apelsinipipraga ning vähese soola ja kolme pipra seguga. Kõrvale tee kurgist ja tomatist salat. Serveeri liha röstitud kuldse röstsaia viilul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles