Eestlased saavad taotleda Moskva linnapea stipendiumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on stipendiumi suurus 1000 dollarit aastas.
Praegu on stipendiumi suurus 1000 dollarit aastas. Foto: AFP / Scanpix

Moskva linnapea Juri Lužkovi asutatud 1000 dollari ehk üle 10 000 krooni suurust stipendiumi saavad nüüdsest taotleda ka eestlastest tudengid.

SRÜs ja Balti riikides elavate Vene kaasmaalaste intellektuaalse potentsiaali säilitamise ja arendamise eesmärgil asutatud stipendium on hakanud suunduma ka nende riikide niinimetatud põlisrahvaste esindajatele.

Stipendiumi hoolekogu liige Andrei Krasnoglazov ütles, et kui seni oli programm suunatud venekeelsetes kõrgkoolides õppivate kaasmaalaste toetamisele, siis nüüd võivad stipendiumi saada ka eesti keeles õppivad tudengid.

«Viimasel ajal võib näha programmi laienemist eesti keeles haridust omandavatele inimestele, samuti isikutele, kelle emakeel pole vene keel,» ütles Tallinna Puškini Instituudi juht Krasnoglazov.

«Moskva linnapea stipendiumi põhilised eesmärgid on Venemaale positiivse kuvandi kujundamine ja selle riigi kultuuriliste rikkuste avamine,» selgitas Krasnoglazov.

Tema sõnul võivad stipendiumi taotleda nii riiklikes kui ka erakõrgkoolides õppivad noored. Praegu on stipendiumi suurus 1000 dollarit aastas. Eestis on praegu 60 Lužkovi stipendiumi saajat. Kümne aasta vältel on programmis osalenud üle 350 Eestis elava noore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles