Vaid kaks suhtlusportaali kaitsevad vaikimisi alaealiste profiili turvalisust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Myspace'i portaalist.
Fragment Myspace'i portaalist. Foto: www.myspace.com

Euroopa Komisjon testis detsembrist jaanuarini suhtlusvõrgustikke ning tuvastas, et neljateistkümnest testitud veebilehest vaid kahel (Bebo ja MySpace) on vaikeseaded, mis muudavad alaealiste profiilid nähtavaks ainult nende endi poolt heakskiidetud kontaktidele.

Tehtud testid hõlmasid veebilehti: Arto, Bebo, Facebook, Giovani.it, Hyves, Myspace, Nasza-klaza.pl, Netlog, One.lt, Rate.ee, SchülerVZ, IRC Galleria, Tuenti ja Zap.lu, teatas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse pressiesindaja.

Kõik veebilehed peale Arto annavad siiski teavet turvalisuse kohta ning pakuvad juhiseid, mis on suunatud spetsiaalselt alaealistele. Samuti on teave enamasti üsna selge. Võrreldes
eelmisel aastal läbi viidud hindamisega on olukord siiski tublisti paranenud.

Euroopa Komisjon käivitas valdkonna ettevõtete vaheliste kokkulepete läbivaatamise, sest üha väiksemad lapsed kasutavad internetti ning tehnoloogiakasutus muutub. Sel aastal läbi viidud EUKidsOnline uuringust ilmnes, et 56 protsenti 11–12–aastastest kasutajatest oskavad enda sõnul muuta suhtlusvõrgustiku turvaseadeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles