Ilves tunnustas Zatlersit vastutustunde eest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendid Toomas Hendrik Ilves ja Valdis Zatlers.
Presidendid Toomas Hendrik Ilves ja Valdis Zatlers. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilves tunnustas neljapäeval kohtumisel Läti riigipea Valdis Zatlersiga Läti riigijuhte vastutustunde ilmutamise eest ning leidis, et vastutustunne on kahe riigi piirkondliku koostöö olulisim tunnussõna.

«Läti riigijuhid on viimasel paaril, väga keerulisel aastal ilmutanud vastutustunnet nii oma maa kui kogu Läänemere piirkonna ees,» tunnustas president Ilves tänasel töökohtumisel Läti riigipea Valdis Zatlersiga, teatas presidendi kantselei pressiesindaja.

Presidendid Ilves ja Zatlers kohtusid viimast korda riigipeadena, sest peagi võtab Läti presidendi ameti üle Andris Bērziņš. Tänane töökohtumine Eesti-Läti piiri lähedal Salacgrivas toimus president Zatlersi kutsel.

«Me oleme näinud ja kogenud, et ühe Balti riigi edu mõjub positiivselt ka teistele ning vastupidi – raskused ühes riigis löövad väljastpoolt, pealiskaudselt vaadates kogu piirkonna maine pihta,» ütles president Ilves.

«Just sel põhjusel on meie piirkondliku koostöö olulisim tunnussõna vastutustunne,» rõhutas Eesti riigipea. Ta tõi näiteks ühe riigi rahandus- ja majanduspoliitiliste otsuste langetamise, energiajulgeolekule oluliste projektide lahendamise või kaasaegsete transpordiühenduste rajamise Euroopasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles