Silja Serenade'il puhkes pärast Stockholmist väljumist tulekahju

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Serenade
Silja Serenade Foto: Wikimedia

Täna õhtul Rootsi aja järgi kell viis Stockholmist väljunud laeva Silja Serenade abimasinaruumis puhkes kaheksa minutit hiljem tulekahju.

Meeskond likvideeris põlengu kella 17.20ks, ükski inimene intsidendis kannatada ei saanud. Laev pöördus tagasi sadamasse ning on hetkel kai ääres.

Tulekahjust anti kohe teada ka päästejõududele, kuid kuigi nood jõudsid kiiresti kohale, oli tuli selleks ajaks juba kustutatud.

Tulekahju tekkepõhjust uuritakse, põles abimasinaruumis asunud generaator. Laeva vaatasid üle  Rootsi ja Soome Mereadministratsioonide esindajad ning klassiühing Lloyds Register, mis andsid sellele loa Stockholmist  Rootsi aja järgi kell 21.30 väljuda.

Laev hilineb homme hommikul Helsingisse saabumisel kõige rohkem neli ja pool tundi, kuid see ei mõjuta aluse homme õhtul toimuvat reisi.

Silja Serenade’il on neli generaatorit, millest laev kasutab sõites kahte, maksimaalselt kolme. Seega on laeval ohutu merele minna ka kolme töökorras generaatoriga.

Laeval oli 2530 reisijat ja 256 meeskonnaliiget.

Soome lipu all Stockholm-Helsingi liinil seilav Silja Serenade on ehitatud 1990. aastal ning võtab korraga peale kuni 2852 reisijat ning 950 liinimeetrit sõidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles