Laar Afganistanis: riigi tulevik on afgaanide endi kätes

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani sõdur valvamas nende õhuväebaasi Kabulis.
Afganistani sõdur valvamas nende õhuväebaasi Kabulis. Foto: SCANPIX

Täna Afganistani pealinnas Kabulis Suurbritannia kaitseministri Liam Foxi ja Taani kaitseminister Gitte Lillelund Bechiga kohtunud Eesti kaitseminister Mart Laar rõhutas, et riigi tulevik on afgaanide endi kätes.

Kaitseministrid arutasid olukorda Afganistanis, eriti ühtsesse tegevusalasse kuuluvas Helmandi provintsis, samuti koostöö tihendamist ning riigi tulevikku, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Tõdeti, et konkreetset aega vägede väljatoomiseks Afganistanist on veel võimatu öelda, kuna see sõltub sellest, kuidas riigi võimud suudavad reaalselt vastutuse oma riigi käekäigu eest üle võtta.

«On selge, et kui koos on Afganistani sisse mindud, siis koos tullakse sealt ka välja,» lausus kaitseminister Laar pärast kohtumist. «Afganistani tulevik on afgaanide endi kätes. Liitlasväed võivad aidata tagada julgeolekut uuendustele, kuid nad ei suuda ise teostada riigi arenguks vajalikke reforme,» lisas kaitseminister.

Kaitseministri sõnul saavad ainult afgaanid tagada oma riigis seaduslikkust, võidelda korruptsiooni ja narkootikumide tootmise vastu, edendada haridust ja luua vajalikke tingimusi ettevõtluse arenguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles