Jalapenoliha vardas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalapenoliha vardas
Jalapenoliha vardas Foto: Jaan Heinmaa

Liha marineerimiseks:

2,5 dl hakitud rohelist sibulat

2 sl taimeõli

2 sl hakitud küüslauku

2 sl hakitud jalapenot või teravat pepperonit, purgist (üks piprane kraam kõik)

1 sl riivitud värsket ingverit

1 sl seesamiseemneõli

1–2 sl laimimahla

u 600 g sea sisefileed, u 6 cm kuubikuteks lõigatud

Sega kõik ained kokku ja aseta koos lihakuubikutega kilekotti. Sulge kott õhukindlalt ja jäta vähemalt 4 tunniks või soovitavalt kogu ööks marineeruma.

Pista marineerunud lihakuubikud vees hoitud puuvarraste otsa. Kuumuta grillpann või -ahi. Grilli liha igalt küljelt 3–5 minutit ja aseta siis fooliumisse tahenema. Serveeri kastmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles