Tsahkna võtab alkoholi liigtarbimise vastu võitlemise südameasjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel laupäeval joobes autot juhtinud riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna lubas Eesti Karskusliidu aastakonverentsil, et võtab alkoholi liigtarvitamise vastu võitlemise oma südameasjaks.

Tsahkna ütles oma ettekandes, et õppis viimase nädala jooksul palju ning vabandas mitu korda oma teguviisi pärast.

Ühtlasi lubas ta alkoholi liigtarvitamise vastu võitlemise võtta riigikogu sotsiaalkomisjonis oma südameasjaks.

«Olen väga tõsiselt selle teema läbi mõelnud ning olen nüüd tänu isiklikule kogemusele teemaga lähemalt seotud. See saab olema minu jaoks oluline teema,» sõnas Tsahkna.

Saadik märkis, et viimane nädal on tema jaoks väga hariv olnud ning ta on pidanud endale silme manama alkoholiprobleemi tõsidust Eestis.

Tsahkna avaldas lootust, et viisil või teisel saab temast karskusliidu hea koostööpartner.

Karskusliidu juht Lauri Beekmann märkis, et riigikogulasel on võimalik oma halvast kogemusest õppida ning seepärast polnud kõne all tema esinemise asendamine kõne all.

Eelnevalt ettekandega esinenud konjuktuuriinstituudi direktor Marje Josing tunnustas Tsahknat julguse eest ning pakkus naljatades välja, et iga joobes juhtimiselt tabatud poliitik võiks edaspidi karistuseks alkoholi kahjulikkusest ettekande pidama.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna esines karskusliidu aastakonverentsil ettekandega alkoholipoliitika memorandumist ning tutvustas riigi alkoholipoliitika suundi järgmisteks aastateks.

IRLi saadik Margus Tsahkna teatas möödunud nädalavahetusel avalikkusele, et politsei tabast ta Pärnus autoroolis olles alkoholi tarvitamise jääknähtudega.

Politsei teatel oli lisaks alkoholi lubatud piirmäära ületamisele Tsahknal teisigi rikkumisi - ta eiras liiklusmärgi «sissesõidukeeld» nõudeid ning tema autol oli läbimata kohustuslik tehnoülevaatus. Politsei algatas Tsahkna suhtes väärteomenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles