Vassiljev loeb suvel veel kord kõik seaduseelnõud läbi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Vassiljev
Viktor Vassiljev Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige Viktor Vassiljev (Keskerakond) lubas, et loeb suvel uuesti kõik kevadel menetletud seaduseelnõud läbi, kohtuda valijatega ja teha kõvasti kirjatööd.

«Ma olen kaks tähtaega Tallinna volikogus ära istunud ja valitav kogu ongi valitav kogu – seal on teatud reeglid, mida tuleb järgida ja need reeglid toimivad riigikogus väga ilusti,» tõi Vassiljev paralleeli. «Vahe on loomulikult tohutu – üks on kohalik omavalitsus, teine riik. Siin on tunduvalt vastutusrikkam ja mingil määral raskem ka.»

Tallinna linnavõimuga on Vassiljev 15 aastat seotud olnud, nii et oma sõnul olid tal kõik sealsed trikid-nipid selged. «Siin on palju sellist, millest olen kuulnud, aga siiani osalenud polnud.»

Õhustik on tema sõnul väga sõbralik. «Mulle meeldib, et eri erakondade esindajad võivad puldist öelda küllaltki räigeid sõnu üksteise kohta, aga koridorides on suhtlemine väga sõbralik ja nii peabki olema,» kiitis Vassiljev.

«Väiksemates kohtades on poliitikud omavahel väga vihased. Aga poliitika on ju teatud määral ka teater, kus tehakse töiseid tegusid. Kui teatris mängitakse «Othellot» ja kui Othello Desdemona ära kägistab, siis kui viimases vaatuses eesriie langeb, ulatab ta talle käe ja kutsub puhvetisse: teeme ühe napsu. Aga mitte nii nagu meil teinekord, et eesriie langeb ja siis annab teisele veel vastu hambaid ka!» võrdles Vassiljev.

Suvised plaanid on Vassiljevil tehtud. «Puhkaks ju küll, aga seadus ei näe ette!» naeris ta.

«Kui poliitik on tõsine poliitik, on ta seda ööl ja päeval ja alati. Isegi kui puhkus on ette nähtud, ei laseks südametunnistus puhata. Tuleb inimestega kohtuda,» sõnas ta.

«Kõigepealt on mul plaanis veelkord läbi lugeda kõik need seadused, mida me menetlesime, sest kõike ei jõudnud läbi töötada. Teiseks on juba kokku lepitud mitmesuguseid kohtumisi, kalender on täis – suvel toimub palju üritusi, kutsutakse siia-sinna. Lähimatel nädalatel on kavas läbi kammida mitmete koolide ja ülikoolide lõpuaktused,» loetles Vassiljev.

«Pärast seda mitmed teised üritused, lisaks kirjatükid, mida tuleb kirjutada. Tööd on ääretult palju ja ma usun, et Eestimaal pole ühtegi inimest, kes mõtleks, et Vassiljevil on aega jalad seinale visata – ma olen eluaeg hästi palju tööd rabelenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles