Valga maavalitsus koondab töötajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vapp.
Valga vapp. Foto: AFP / Scanpix

Valga maavalitsuses puhuvad koondamistuuled, sest asutuse tuleva aasta eelarve võib olla tänavusest 12 protsenti väiksem.


Käesoleval aastal oli see 10,8 miljonit krooni. Selle sees on ametnike palgad, hoone haldamine ja kõik majanduskulud. Läbirääkimised eelarve üle toimuvad siseministeeriumis 18. novembril, kirjutas ajaleht

Valgamaalane

.

Maavalitsus on inimesi koondanud juba terve aasta jooksul ja aasta lõpuks on töötajaskond vähenenud üle 25 protsendi. Tööle jääb umbes 35 inimest, kes peavad katma kõik maavanemale pandud ülesanded alates haridusjärelevalvest ja lõpetades inimestele maade erastamisega.

Eile ütles rahandusosakonna juhataja Tiina Tättar, et järelevalvet maavalitsuse poolt kohalikele omavalitsustele ja mittetulundusühingutele sihtotstarbeliselt eraldatud rahade üle tuleks teha rohkem, kuid eelarve seda ei võimalda. Ühe järelevalve läbiviimine võtab aega vähemalt kuu.

Suuremaks järelevalve valdkonnaks on maa järelmaksu lepingutega tegelemine, mille koguarv on 1178. Pidevalt käib töö ligi 280 võlglasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles