Kuressaare plaanib osa «sebradest» katta termoplastiga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun / Postimees

Kuressaare linnavalitsus uurib võimalust katta vähemalt osa linnatänavate ülekäiguradadest termoplastikust tähistusega, mis on võrreldes tänavale värviga maalitud «sebradega» tunduvalt pikemaajalised.


Sellist lahendust kasutati näiteks äsjavalminud Kuressaare ringtee ümberehitusel, kuid Kuressaare linnatänavatel seni veel mitte. Seepärast on kevadel mahamaalitud «sebrad» sügiseks tihtipeale kulunud ja tekitavad seetõttu ka liiklusohtlikke olukordi, kirjutas Oma Saar.

Kuressaare linnainsener Madis Pihel ütles Oma Saarele, et linnaplaneerijad on uudse materjali kasutamist arutanud ning üksikutes kohtades on plaanis seda nüüd ka kasutama hakata.

Tema sõnul on termo-plastiku tööiga pikem, aga sellest tuleneb ka suurem maksumus. «Seega on mõttekas teha antud kulutus vaid kohtades, kus kaevamisi, teeremonti ja pindamist lähiaastatel ei toimu,» märkis Pihel. «Ehk siis seal, kus on täiesti uus või remonditud teekate.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles