Kuressaarlased protestivad prügiveo maksesüsteemi vastu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Kuressaare kesklinn..
Pildil on Kuressaare kesklinn.. Foto: Peeter Langovits.

Grupp pensionäre pöördus Kuressaare linnapea Urve Tiiduse poole, et teada saada, miks Kuressaare Elamute Hoolduse (KEH) hallatavates majades elavad inimesed peavad prügiveo eest maksma ruutmeetrite, mitte prügitekitajate arvu ehk inimeste järgi.


Kuna seadus ette ei kirjuta, kas arvestada jäätmehoolduskulu ruutmeetrite või inimeste arvu pealt, soovitas linnapea pensionäridel pöörduda kodanikualgatuse korras korterelamut haldava firma poole sobivama kuluarvestuse kehtestamiseks, kirjutas Oma Saar.

Küsimus püstitus linnapeaga kohtumisel Kuressaare päevakeskuses oktoobri keskel. «Kui peres on ainult üks inimene, on ka prügi vähem kui suures peres. Mida loeb siin elamispind?» küsisid pensionärid ning palusid, et linnapea võtaks enda südameasjaks välja selgitada, kuidas olukorda muuta.

Linnapea tunnistas, et olukord tundub loogikavastane, sest ruutmeeter ei ole jäätmetekitaja, vaid ikka inimene.

Sellest tulenevalt soovitas ta pensionäridel pöörduda kodanikualgatuse korras korteriühistu esimehe poole või elanike poolt valitud majavanema kaudu korterelamut haldava firma poole sobivama kuluarvestuse kehtestamiseks.

KEH-i juhatuse liige Hain Vaher ütles, et ruutmeetripõhine maksmine on paika pandud korteriomandi seadusega ning puudutab ka teisi kommunaalkulusid. Säärast makseviisi eelistab seadus põhjusel, et inimeste tegelik arv korteris on tänapäeval sageli teadmata.

Juhul kui maja elanikud soovivad kasutusele võtta mõne muu makseviisi, siis on ka see Vaheri sõnul võimalik. Selleks on vaja maja üldkoosoleku otsust ja häält enamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles