«Keskpäevatund»: mis on Tarandi tugevused?

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Peeter Langovits

Kuku raadio saates «Keskpäevatund» rääkisid saatejuhid Indrek Tarandi kandideerimisest presidendiks Keskerakonna kandidaadina ning leiti, et see on kokkuvõttes üllatav otsus.

Saatejuht Priit Hõbemägi alustas analüüsi öeldes, et ta proovis analüüsida Tarandi tugevusi, nõrkusi, võimalusi ja ohte. Kui nõrkusi on Hõbemäe nimekirjas mitmeid, siis tugevusi ta leida ei suutnudki.

«Reaalseid tugevusi selles kampaanias ei leidnud ühtegi,» sõnas Hõbemägi.

«Mina ka ei leidnud, kuid kõige lõpus tahaks näha, kuidas ta Edgari (Savisaar – toim.) eest ära jookseb ja sellest supist plekitu nahaga välja tuleb,» lisas Rein Kilk.

Kilgi hinnangul terendas Tarandil ees korralik poliitiline karjäär, kuid need, kes on ennast ühendanud Keskerakonna vereringega, on muutunud nõrgemaks.

Hõbemägi toonitas samas, et Keskerakonnaga liitujad on tavaliselt jahtinud majanduslikku kasu, kuid Tarand on Euroopa abil majanduslikult kindlustatud ja ei nooli seega magusapalgaga paika.

«Valuuta pole siin raha, vaid võib niisama feimi koguda nagu laste mängudes feimi kogumine käib,» lisas Kilk.

Kilgi hinnangul võib Tarandite peres oodata koosviibimist, kus Indrekul kästakse rihm tuua ja aru anda, et millega ta on hakkama saanud.

Lisaks leiti, et Tarandi kandideerimine oleks tõsine vaid siis, kui Eestis oleks presidendi otsevalimised. Ainar Ruussaare sõnul pole otsevalimisi tehtud aga kahel põhjusel: et vältida mõne inimese kerkimist presidendiks ja rahva mandaadiga president oleks väga tugev institutsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles