Jaapanlaste usk tuumaenergiasse sai tugeva löögi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purustused Fukushima 1. tuumajaamas.
Purustused Fukushima 1. tuumajaamas. Foto: SCANPIX

Neli jaapanlast viiest soovib, et võimud loobuksid pärast kriisi Fukushimas varem või hiljem tuumaenergiast.

Jaapani päevalehes Tokyo Shimbun avaldatud arvamusuuringu tulemused näitavad, et 82 protsenti jaapanlastest toetab loobumist riigi energiasüsteemi alustalaks olevast tuumaenergiast, vahendas uudistevõrk AFP.

Üheksa protsenti vastanuist, kes toetas tuumaenergiast loobumist, leidis, et reaktorid tuleks sulgeda kohe. 19 protsenti oli seisukohal, et nende töö tuleks peatada järgmise rutiinse kontrolli käigus. 54 protsenti küsitletuist pidas reaktorite sulgemist vajalikuks, kui selleks tekib võimalus.

14 protsenti 1853 vastanust leidis, et Jaapan peaks jätkama senisel kursil. Ka peaminister Naoto Kan on kinnitanud, et saareriik tuumaenergiast ei loobu.

Ka selgus uuringust, et 67 protsenti küsitletutest on seisukohal, et Jaapan ei tohiks ehitada uusi tuumareaktoreid. 22 protsenti aga leidis, et kärpida tuleks ka plaanitud reaktorite arvu. Kõigest kuus protsenti toetas valitsuse kava rajada 2030. aastaks 14 uut reaktorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles