Laar avaldas Afganistani kaitseministrile kaastunnet

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Mart Laar
Kaitseminister Mart Laar Foto: Peeter Langovits

Kaitseminister Mart Laar kohtus Kabulis Afganistani kaitseministri Abdul Rahim Wardakiga ja avaldas talle enesetapurünnaku tõttu kaastunnet.

Afganistani kaitseminister tänas Laari Eesti poolt Afganistani rahvale osutatud abi eest ning tutvutas olukorda Afganistani armees.

Samuti käimasolevad reforme ning kavasid tulevikuks, kinnitades, et Afganistani relvajõud on valmis võtma 2014. aastaks liitlasvägedelt üle vastutuse riigi tuleviku eest.

Kaitseminister Mart Laari hinnangul oli kohtumine tervikuna väga avatud ja sõbalik ning ta tõstis esile, et mnister Wardak on Eesti ajaloost väga hästi teadlik.

«Võideldes omal ajal komandörina Nõukogude Liidu invasiooni vastu, heiskas tema üksus oma peakorteri kohale kolme Balti riigi lipud, osutades sel kombel toetust meie vabadusvõitlusele,» sõnas kaitseminister.

Seoses mõni tund enne kohtumist toimunud enesetapurünnakuga Kabulis avaldas Laar Wardakile ka hukkunute puhul kaastunnet.

Wardak rõhutas, et kuigi rünnak lõppes inimohvritega, suutsid Afganistani üksused selle olukorra kiiresti lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles