Purjus juhi osalusel juhtunud liiklusõnnetuste arv on kasvamas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viimastel aastatel jõudsalt vähenenud alkoholijoobes mootorsõidukijuhtidega toimunud liiklusõnnetuste arv on taas suurenemas, selgub maanteeameti liiklusõnnetuste statistikast.

Kui mullu viie kuuga ei registreeritud Eestis ainsatki inimelu kaotust, mille taga võis olla joobes mootorsõidukijuht, siis tänavu on viie kuu jooksul taolistes õnnetustes hukkunud juba kuus inimest.

Kui 2010. aastal hukkus Eesti teedel kokku 78 inimest, siis viimase 12 kuu jooksul liikluses elu kaotanute arv läheneb jõudsalt üheksakümnele. Tänavu ei ole möödunud ainsatki kuud, mil liiklusohvrite arv oleks olnud mullusest väiksem. Traagiliselt on alanud ka jaanikuu. Kui kahel varasemal aastal registreeris politsei kuu esimeses pooles mõlemal aastal kaks surmajuhtumit, siis tänavu on juuni kahe esimese nädala jooksul liiklusõnnetuste tagajärjel elu kaotanuid juba seitse.

Tänavu esimese viie kuu jooksul hukkus Eestis liiklusõnnetustes 33 ja sai vigastada esialgsetel andmetel 566 inimest. Eelmisel aastal samal ajavahemikul sai õnnetustes surma 24 ja vigastada 586 inimest.

Viimase 12 kuu jooksul mullu juunist käesoleva aasta maini on Eesti teedel kokku hukkunuid 87. Eelneval sama pikal perioodil 2009. aasta juunist mullu maini kogunes liiklusohvreid samuti 87.

Viimase 12 kuuga on liiklusõnnetuste koguarv enam kasvanud Tallinnas, Narvas, Pärnu linnas ja Jõgeva ning Rapla maakonnas. Olukorra paranemist saab täheldada Tartus ning Harju, Põlva ja Saare maakonnas. Hukkunute arvu olulise kasvuga torkavad silma Rapla, Hiiu ja Jõgeva maakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles