Jalgrattaõnnetusi juhtub üha enam linnades

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui varasematel aastatel juhtus suurlinnades ligikaudu kolmandik kõigist jalgrattaõnnetustest, siis tänavu viie kuuga on juhtunud jalgratturitega maanteedel juba oluliselt vähem õnnetusi kui Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas kokku.

Nii tänavu kui ka mullu toimus viie kuu jooksul kokku 29 jalgrattaõnnetust, selgub maanteeameti liiklusõnnetuste statistikast.

Jalgrattast on saamas ja mootorrattast juba on saanud populaarne linnasõiduk. Kusjuures jalgratast eelistavad kuni 35-aastased linlased, mootorratast üle 35-aastased suurlinna elanikud. Tänavustest jalgrattaõnnetustest registreeriti Tallinnas üheksa (mullu viis), Tartus kaheksa (mullu kolm) ja Pärnus kaks (mullu üks). Kolmandik õnnetusse sattunud jalgratturitest on vanuses 25-35 eluaastat.

Mopeed on maanteeameti andmetel jätkuvalt probleemiks pigem asulavälistel maanteedel.

Tänavu esimese viie kuu jooksul hukkus Eestis liiklusõnnetustes 33 ja sai vigastada esialgsetel andmetel 566 inimest. Eelmisel aastal samal ajavahemikul sai õnnetustes surma 24 ja vigastada 586 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles