Anvelt: jutud SDE ja Keskerakonna võimuliidu taastamisest on alusetud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Tallinna piirkonna esimehe Andres Anvelti kinnitusel ei ole alust spekulatsioonidel, nagu kavatseks sotsid Tallinnas Keskerakonnaga uuesti koaltisiooni moodustada.

«Rääkida mingisugusest koalitsiooni taastamisest on naeruväärne,» ütles SDE Tallinna piirkonna esimees Andres Anvelt BNSile. «Meil on olnud kohtumised ja kindlasti ka tulevad kohtumised, mis puudutavad koostööd mingites väga kitsastes valdkondades,» kinnitas Anvelt.

«Ma olen seda ise ka välja öelnud, et minu meelest kõige suurem viga oli see, et me ei olnud võrdväärsed partnerid koalitsioonis ehk volikogu pool ja linnavalitsuse pool ei olnud võrdselt jagatud. Koalitsiooni tasakaalustamise nimel peaks olema vähemalt volikogu esimees ühe ja linnapea teise erakonna oma,» kommenteeris Anvelt.

SDE juhatus ja erakonna Tallinna piirkonna juhatus otsustasid lahkuda pealinna koalitsioonist mullu detsembri lõpus.

SDE esimees Sven Mikser teatas pärast seda, kui Keskerakonna juhatus oli avaldanud toetust rahastamisskandaali sattunud Savisaare jätkamisele nii erakonna esimehe kui Tallinna linnapeana, et partei lahkub pealinna koalitsioonist. Päev varem oli erakond seadnud võimuliidus jätkamise tingimuseks Savisaare lahkumise mõlemalt positsioonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles