Kaitsejõudude peastaabi ülem külastab Iraaki

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid teel Iraaki
Eesti sõdurid teel Iraaki Foto: Raigo Pajula

Kaitsejõudude peastaabi ülem kolonel Neeme Väli alustab täna visiiti Iraaki, mille käigus tutvub Väli Eesti kaitseväelaste teenistusega ja kohtub liitlasvägede juhtidega.

Väli külastab Eesti jalaväerühma Estpla-17 Taji sõjaväebaasis ning kohtub rahvusvaheliste jõudude ülema asetäitja brigaadikindral Materniga, teatas kaitsejõudude peastaap.

Ta külastab ka Bagdadis asuvat Iraagi sõjaväeakadeemiat ning kohtub NATO treeningmissiooni juhtide ja missioonil teenivate Eesti ohvitseridega.

Eestist teenib Iraagis 38 kaitseväelast: jalaväerühm Estpla-17 ja Eesti kontingendi vanem major Toomas Väli USA-juhitud koalitsiooni alluvuses ning kolm ohvitseri NATO Iraagi treeningmissiooni koosseisus.

Estpla-17 kuulub USA rahvusvahelise Bagdadi diviisi 25. jalaväebrigaadi soomusjalaväepataljoni 2-14 koosseisu. Eesti on andnud oma missiooniüksuse operatiivjuhtimise üle Ameerika Ühendriikide relvajõudude keskregiooni väejuhatusele CENTCOM.

Eesti kaitsevägi osaleb operatsioonil Iraagi Vabadus alates 2003. aasta juunist.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles