Pomerants: Jõksi ettepanekuid tasub meeles pidada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants arvamusliidrite lõunal.
Marko Pomerants arvamusliidrite lõunal. Foto: Meelis Meilbaum

Allar Jõksi poolt välja pakutud hea õigusloome tava tasub poliitikutel ja ametnikel meeles pidada, arvas Riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants.

«Asjaolud, millele Jõks tähelepanu juhtis, kuluvad õigusloome meisterdajatele meeles pidamiseks ära,» märkis Pomerants.

Pomerants märkis, et ta polnud küll veel Jõksi lugu lugenud, seega otseselt seda kommenteerida ei osanud, kuid oli temaga tunni aja eest õigusloome teemal juttu ajanud. Saadik oskas arvamuslugu lugematagi öelda, et hea õigusloome tava ettepanekud on õiged ja kuuluvad normaalse seadusloome hulka.

«Kümnest kümme ei hakka üheski punktis kunagi tulema, kuid kui meie keskmine oleks seitse-kaheksa palli erinevates kategooriates, olgu see siis õigusloomesse kaasamine või seaduste etteaimatavus, siis sellest ju keegi kahju ei saaks, ikka ainult kasu,» sõnas ta.

IRLi kuuluva poliitiku sõnul on totraid seadusi mitmeid olnud, igaüks neist mõnest aspektist teistest üle. Esile tõstis ta aga poliitika tegemise erinevaid asju ühes seaduses kokku sulatades.

«Eks selle klassikaline näide ole ilmselt soolise võrdõiguslikkuse seadus, millega Tallinna poliitikat reguleerida püüti. Võimalusel tuleks sellistest seadusetegemistest hoidud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles