Golfiväljaku arendaja andis valla kohtusse

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golf.
Golf. Foto: Urmas Luik

Kõruse külas hiiglaslikku arendustegevust plaaniv ettevõte kaebas Kihelkonna valla kohtusse, kuna arendaja hinnangul pidurdab vald õigusvastaselt nende tegevust.

Tallinna halduskohtule esitatud OÜ Suviste Põllumajandussaadused kaebuses soovitakse Kõruse küla Joeli, Uue-Silje, Sinilille ja Lagle kinnistu detailplaneeringu menetluse viivituse õigusvastasuse tuvastamist ning vallavolikogu kohustamist planeerimismenetlust jätkama, kirjutas Saarte Hääl.

Vald pole seni arendusele rohelist teed andnud, sest arendaja pole vallavolikogule esitanud keskkonnamõju strateegilise hindamise aruannet.

Ilma selleta ei saa vallavalitsuse hinnangul osaliselt Natura alale jäävatel kinnistutel arendusega edasi minna.

Suviste Põllumajandussaadused plaanib Kõrusele rajada täismõõtmetes golfiväljaku, tenniseväljakud koos juurdekuuluvate hoonetega ja koguni 8-korruselise spaahotelli.

«Kuna seadus ei näe ette kohustust, et KSH aruanne tuleb esitada vallale planeeringu vastuvõtmise ajaks, siis puudub vallal ka õigus seostada planeeringu [vastu]võtmist KSH aruande olemasolu ja esitamisega,» väitis arendaja palgatud vandeadvokaat Leon Glikman.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles