Laaneots andis vanemohvitseridele üle auastmetunnused

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemohvitseride auastmetunnused
Vanemohvitseride auastmetunnused Foto: mil.ee

Kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots andis täna hommikul Eesti Sõjamuuseumis üle vanemohvitseride auastmetunnused ning kaitseväe teenetemärgid.

Oma kõne ütles kindral Laaneots, et vanemohvitseri staatuse vääriliseks tunnistamine ütleb ühe sõjalise juhi kohta palju. Kõigepealt seda, et tegemist ei ole juhusliku relvakandjaga, vaid ohvitseriga, kes on läbinud järjest tihenevate sõelade kadalipu ja on korduvalt tõestanud oma akadeemilisi võimekusi, sõjalisi teadmisi, juhtimisoskusi, kehalist vastupidavust ning tahtejõudu ja sisemist distsipliini tegutseda pinge all.

«Teie, Eesti sõjameeste vaimne eliit, loote eeskuju, mille järgi Eesti ohvitsere ja Eesti kaitseväge meie ühiskonnas ning maailmas tuntakse. Ohvitseri käitumise ja tegude järgi võib rahvas otsustada terve kaitseväe ja isegi terve riigi üle, sest sõdu ei hoia ära ega võida üksi relvad, vaid tahe, usk ja oskused. Sõdurid ja rahvas järgnevad tarkadele ja vapratele juhtidele,» ütles kindral Laaneots.

Vabariigi President ülendas brigaadikindraliks Kaitseväe Peastaabi ülema Riho Terrase. Koloneli auastme sai Eesti sõjaline esindaja NATO Euroopa Vägede Peakorteri (SHAPE) juures Viljar Schiff.

Vabariigi President ülendas 13 ohvitseri kolonelleitnandi auastmesse ja kaks mereväelast auastmesse kaptenleitnant. Teiste seas said kolonelleitnandi auastme Staabi- ja sidepataljoni ülem Veikko Kannel, Õhuseiredivisjoni ülem Janek Lehiste, Kaitseväe Peastaabi logistikaosakonna ülem Tarmo Ränisoo ja Õhutõrjepataljoni ülem Mati Tikerpuu. Kaptenleitnanti auastmesse ülendati Mereväe Staabi ülem Ivo Värk.
Majori auastmesse ülendas president kokku 36 kaitseväelast ja kaitseliitlast ning kaptenmajori auastmesse ühe mereväelase.

Lisaks auastmete üleandmisele autasustas kindral Laaneots kaitseväelasi ja riigiametnikke kaitseväe teeneteristiga riigikaitseliste teenete eest. Kaitseväe teenetemärgid panuse eest kaitseväe arengusse pälvisid kolonelleitnant Paul Kunimägi, kapten Meelis Stamm, veebel Elar Reiser, Tartu linnapea Urmas Kruuse, värbamiskeskuse juhataja Lauri Kurvits, Rein-Karl Loide Tallinna Tehnikaülikoolist, Taimar Peterkop kaitseministeeriumist ja Kalju Tammaru Eesti hoiuraamatukogust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles