Vanglapoodide senine pidaja ütles lepingu üles

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla koridor
Viru vangla koridor Foto: Liis Treimann

Seni Tallinna, Viru, Harku ja Murru vanglas kauplusi pidanud OÜ VT Marketing ütles lepingu üles ning edaspidi hakkab Tallinna, Harku ja Murru vanglas kauplust pidama OÜ Lilleküla Keemiakaubad ja Viru vanglas OÜ Kremmen.

Osaühing VT Marketing ütles 17. juunist lepingu üles, tuues põhjenduseks 2009. aastal jõustunud vangistusseaduse muudatus, millega kehtestati müüdava kauba maksumusele piirmäär, teatas justiitsministeerium. Kehtestatud piirmäära kohaselt võib müüdav kaup olla sisseostuhinnast kuni 20 protsenti kallim.

Samuti teatas VT Marketing, et lähtuvalt kohtupraktikas võetud seisukohast, mille järgi peab vanglas kaubandusteenust osutav äriühing teabenõuetele vastama riigiasutustega sama korda järgides, on vangide kirjadele vastamise koormus muutunud kauplusepidajale ülejõukäivaks.

Vanglakauplusest on vangidel võimalik osta toiduaineid ja esmatarbekaupu. Tavaliselt on kaupade soetamine võimalik kaks korda kuus ning ostmisel kehtivad vangidele nii rahalised kui ka koguselised piirangud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles