Joobes festivalikülastajad tunnistati kaineks mehaanilise tõrke tõttu

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positiivset näitu näitav alkomeeter.
Positiivset näitu näitav alkomeeter. Foto: Arno Saar / SL Õhtuleht.

Vähemalt kaks hiljem joobes juhtimise eest trahvi saanud Rabarocki külastajat ekslikult kaineks tunnistanud maanteeameti alkomeetrisse oli sattunud mehaaniline takistus.

Alkomeetrite maaletooja Rovico läbi viidud kontroll selgitas välja, et ühte õhuvõtukanalisse oli sattunud mehaaniline takistus, mis oli tekkinud huulikute külgepanemise ja äravõtmise käigus.

Kõnealune alkomeeter salvestab kõik tehtud mõõtmised, mistõttu oli võimalik välja selgitada, et probleem oli tekkinud viimase 30 mõõtmise käigus. Kokku oli alkomeetrisse festivali jooksul puhutud 400 korda.

«Et selline asi tekkida saab, ei osanud me tõesti ette näha,» sõnas Rovico tegevjuht Raul Rohtla. «Tehniliselt oli aparaat korras.»

Samas ei soostunud Rohtla asjaoludes otseselt Rovico süüd tunnistama, sest tõrge tekkis kasutamise käigus. Ta kinnitas, et koos maanteeametiga kutsutakse kaks alkomeetrilt nullnäidu saanud ja hiljem politsei poolt trahvitud juhti läbirääkimistele, kus püütakse sündmuste käik täpselt taastada.

Enne trahvitutega rääkimist ei soovinud Rohtla öelda, kas firma võiks trahvisumma inimestele hüvitada, avaldades kahtlust, et see võib muutuda ahvatlevaks rahateenimisvõimaluseks teistelegi roolijoodikutele.

«Me ei ole koht, kuhu saab tulla lihtsalt niisama raha küsima, ja ka maanteeamet mitte,» sõnas Rohtla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles