EL saadab sõjalaevad Somaalia rannikule

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse fregatt Courbet ja vaatluslennuk Atlantique.
Prantsuse fregatt Courbet ja vaatluslennuk Atlantique. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit käivitas täna ametlikult oma esimese mereväe missiooni, milleks on piraatlusevastane julgeolekuoperatsioon Somaalia rannikul.

Atlanta operatsiooniks ristitud missioon kiideti heaks bloki kaitse- ja välisministrite nõupidamisel, vahendas AFP.

ELi sõjalaevad aitavad tulevikus kaitsta ÜRO abilaevu ja teisi haavatavaid aluseid, mis transpordivad humanitaarsaadetisi sõjalisest konfliktist laastatud Somaaliasse.

«Ma loodan, et see hakkab tööle detsembriks,» märkis Brüsselis euroliidu ühise välis- ja julgeolekupoliitika juht Javier Solana.

EUNAVORi koosseisu hakkavad kuuluma vähemalt seitse laeva, nende seas kolm fregatti ja üks varustusalus. Lisaks toetavad üksust vaatluslennukid. Missiooni juhitakse peakorterist Northwoodis, mis asub Londonist põhja pool.

ELi missiooni panustavad Prantsusmaa, Saksamaa, Kreeka, Holland ja Hispaania ning tõenäoliselt osalevad ka Portugal, Rootsi ja euroliitu mitte kuuluv Norra.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles