Mihkelson: Eesti ei tohi loobuda Gruusia toetamisest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene väeüksused lahkumas Gruusia lääneosast.
Vene väeüksused lahkumas Gruusia lääneosast. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Liidu välisministrite käimasoleval kohtumisel peaks Eesti jääma kindlaks oma senistele välispoliitilistele põhimõtetele ning jätkama Gruusia püüdluste toetamist, leidis Marko Mihkelson.

«Kui ministrid eesistuja ettepanekul isegi soostuvad 1. septembril külmutatud leppekõnelusi Venemaaga jätkama, peavad need olema seotud Moskva poolt võetud kohustuste täitmisega,» kirjutas riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Mihkelson oma blogis.

«Esmaselt tuleb selgelt välja öelda, et Venemaa pole täitnud Medvedevi-Sarkozy rahuplaanis võetud kohustusi, mis omakorda ei saa olla aluseks täiemahuliste suhete taastamisele Euroopa Liidu ja Venemaa vahel,» rõhutas Mihkelson.

«Euroopa Liidu ühtsusele pürgivale välispoliitikale mõjuks kõige halvemini see, kui tänase ja homse Brüsseli kohtumise tulemusena peaksime tõdema, et suhted Venemaaga jätkuksid nagu «business as usual»,» leidis Mihkelson.

«See oleks ka meie püüdlustele tõsiseks tagasilöögiks,» tõdes poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles