Kiire marjapirukas kerge kreemiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiire marjapirukas kerge kreemiga
Kiire marjapirukas kerge kreemiga Foto: Jaan Heinmaa

Kui pirukatel oleks võistlus Miss Pirukasuvi, siis siin on teile konkurentsitu võitja. Trikoovoorus kaasa arvatud.

250 g lehttainast

250 g mascarpone juustu

2 dl vahukoort või vahustatud vanillikastet

1 sl vanillisuhkrut või -ekstrakti

500 g maasikaid sektoritena

200 g vaarikaid

200 g mustikaid või põldmarju

tuhksuhkrut alla ja peale puistamiseks

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja sõelu sinna ühtlane kiht tuhksuhkrut. Rulli tainas otse küpsetusplaadil u 30x25 cm suuruseks ristkülikuks. Torgi tainaplaat kahvliga ühtlaselt läbi ning küpseta siis 15 minutit, kuni põhi kuldne ning krõbe. Keera põhi spaatliga ümber, vajuta keskelt madalamaks ning küpseta veel 5 minutit. Jahuta restil. Klopi vaht ja mascarpone ühtlaseks ning määri jahtunud põhjale. Puista peale marjad ning sõelu maitse järgi tuhksuhkrut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles