Inimkaubanduses kahtlustatavad noormehed eitavad süüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut ootab kliente
Prostituut ootab kliente Foto: AP / Scanpix

Soomes kohtu all olevad kaks inimkaubanduses kahtlustavat eestlast eitavad süüdistust, teatas uudisteagentuur STT.

Agentuuri teatel eitasid kaks Soomes kohtu all olevat kahekümnendates eluaastes eesti noormeest süüdistusi inimkaubanduses, väites, et nad leppisid oma kaasmaalasest noore naisega juba Eestis kokku, et viimane hakkab Soomes tööle prostituudina.

Kahtlustuse kohaselt tõid mehed Helsingisse lõbutüdrukuks noore eestlanna ning reklaamisid tema seksiteenust internetis. Eestlaste lõbuäri kestis umbes kolm nädalat, kuni politsei selle lõpetas.

Inimkaubanduses süüdimõistmisel ähvardab kupeldajaid Soomes vangistus neljast kuust kuni kuue aastani.

Eeluurimisel kuulas politsei üle ka ligi 120 eestlannalt seksiteenust ostnud meest, keda kahtlustatakse tema seksuaalses ärakasutamises.

Lisaks kahele eestlasele on süüdistus esitatud ka kolmele seksiostjale, neist üht kahtlustatakse naise seksuaalses ärakasutamises ja kaht selle üritamises. Kõik kolm seksiostjat eitavad süüdistust. Seksiostjate väitel ei teadnud nad, et naine on inimkaubanduse ohver.

Soomes on seni kohus langetanud vaid ühe kohtuotsuse inimkaubanduse süüdistuses soome-eesti jõugule, kes kupeldas kolme nädala vältel üht Eestist pärit puudega naist. Jõuk teenis sel ajal kokku 9000 eurot ehk üle 140 000 krooni, millest lõbunaine ise ei saanud sentigi.

Kohus määras siis jõugu liikmetele kupeldamise ja inimkaubanduse eest kahe- kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles