Vormsi saarele tuleb eluks hädavajalik tankla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla
Tankla Foto: Elmo Riig / Sakala

Vormsi vald sai väikesaarte programmist kopsaka toetuse saarele tankla ehitamiseks, mis muudab saareelanike elu senisest mugavamaks, kirjutab Läänlane.ee.

Vormsi vald sai programmist maksimaalse summa, mida ühele taotlejale välja makstakse – 130 000 eurot. Vormsi vallavanema Urmas Pau sõnul on vald juba mõne operaatoriga tankla ehituse teemat arutanud, varsti kuulutatakse välja hange ning siis alustatakse koostöös operaatoriga ehitust.

Tankla on vallavanema sõnul hädavajalik. «Kui tegin kokkuvõtte ja helistasin läbi suuremad kohalikud tarbijad, saime vajaduseks kokku 105 tonni kütust aastas,» rääkis Pau. «Kujutage ette, kui see vedada reisipraamiga kanistritega saarele!»

Pau sõnul saab väikse auto mandril ära tankida ja muruniiduki jaoks kanistris mandrilt kütuse kaasa tuua, aga kui on heinategu, siis seal kuluva kütusekoguse saarele toomine on juba keeruline.

Automaattankla tuleb saare keskusse Hullo külla saare sissesõidutee äärde. Tanklas saab olema kolme liiki kütust – diislit, õlidiislit ja bensiini. Neist õlidiislit kulub saarel kõige rohkem. Pau lootis, et tankla valmib sel aastal.

Läänemaalt sai väikesaarte programmist toetust ka sihtasutus Osmussaare Fond mootorpaadi ostmiseks.

Kokku sai väikesaarte programmist toetust 13 projekti kogusummas 639 116 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles