Parvlaevad vedasid Saaremaale mullusest märksa enam jaanitulelisi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Virtsu sadamas..
Praamijärjekord Virtsu sadamas.. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht.

Jaanipäevaks Saaremaale sõitjate hulk kasvas tänavu tuntavalt - kuigi sel aastal on jaanipäeval Virtsu-Kuivastu liinil esmakordselt kaks suurt uut laeva, tekkis eile Virtsu sadamasse ikkagi kuni kolmetunnine ootejärjekord.

Tulijaid jätkus Saaremaale veel ka täna ja keskpäeval tuli laevale pääsemist oodata umbes tund aega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Iga 35 minuti tagant sildus eile Kuivasu sadama kai äärde kas siis Muhumaa või Saaremaa nimeline laev, kõhus ja tekil keskmiselt kokku 150 autot, iga tunniga toodi Saare maakonda keskmiselt 300 autot, maanteel oleks selline autoderivi poolteise kilomeeti pikkune.

OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin tunnistas, et ettevõte arvestas eelmise aasta arvudega, kuid eile oli Kuivastu-Virtsu liinil vedamist vajavate sõidukite arv ligi 25 protsenti suurem. Ehk eelmisel aastal vedasid kolm laeva vabagraafikus 22. juunil Virtsust Kuivastusse 2500 autot, eile aga 3292 autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles