Politsei pidi jaaniööl ohjeldama vägivallatsejaid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Politseil tuli võidupühal ja jaaniööl tegeleda ennekõike erinevate liiklusrikkumiste ja vägivaldseks muutunud tülide lahendamisega. Liikluses selleaastasel jaanilaupäeval ja jaaniööl oma elu keegi õnneks ei kaotanud.

Tavapärastest päevadest pingelisem oli ka politsei juhtimiskeskuste töö, näiteks Põhja Prefektuuri juhtimiskeskus sai 23. juunist kuni 24. juuni hommikuni üle 500 väljakutse, Lõuna Prefektuuril oli vastav number üle 300. Lisaks kaklustele ja alkoholijoobes isikute kainenemisele toimetamisele tuli politseil paraku tegeleda ka kümnete alkoholi tarvitanud alaealistega.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Elari Kasemets ütles Harjumaa ja kogu Eesti jaanipidustustele hinnangut andes, et eriti murelikuks teeb suur alkoholijoobes isikute arv meie teedel.

«Paraku tuleb tõdeda, et aastast-aastasse leidub suur hulk inimesi, kes ei pea ka jaanipühade ajal paljuks teedele teiste elu ohustama minna, nende enda elust rääkimata,» ütles ta. Kasemets lisas, et joobes juhtimine peab terves ühiskonnas muutuma täielikuks tabuks ning on vaid õnn, et möödunud ööl ja päeval ükski inimene meie teedel purjus juhtide tõttu hukka ei saanud.

Politseile teatati kümnest tõsisemast liiklusõnnetusest, haiglasse toimetati 18 inimest. Joobnuna tuli roolist kõrvaldada üle 60 juhi, neist 27 Lõuna-Eestis, 18 Virumaal ja 12 Harjumaal. Lääne-Eestis tabati jaanilaupäeva õhtul ja jaaniööl 7 joobes juhti. Hulgaliselt tuli vaatamata politsei manitsustele kinni pidada kiiruseületajaid, ainuüksi Ida Prefektuuris oli neid võidupühal ja järgneval ööl 25.

Kainenema tuli üle-Eesti toimetada 94 inimest. Samuti tabati 38 alaealist alkoholitarbijat.

23. juunil südaöö paiku röövis tundmatu mees Tallinnas Vilde teel 24-aastaselt noormehelt 35-eurot sularaha.

23. juunil kella 3 paiku löödi Saare vallas Vanassaare külas 26- ja 19-aastast noormeest.

23. juunil kella 4 paiku lõi tundmatu noormees Vändra vallas Pärnjõe külas 37-aastast meest.

23. juunil kella 7.50 paiku peksid kolm tundmatut meest Paides Tallinna tänava korteris 44-aastast meest.

23. juunil kella 9.30 paiku lõi meesterahvas Hiiumaal Kõrgessaare vallas terariistaga 29-aastast meest. Politsei pidas kahtlustava kinni ja toimetas jaoskonda.

23. juunil kella 22.30 paiku löödi Sillamäel 31-aastast meest.

23. juunil kella 23.30 paiku lõi 40-aastane Ruslan Narvas Malmi tänaval 36-aastast meest. Politsei toimetas Ruslani jaoskonda.

24. juunil kella 1 paiku löödi Haapsalu lõbustusasutuses 48-aastast meest.

24. juunil kella 1 paiku löödi Otepääl 20-aastast noormeest.

24. juunil kella 2 paiku lõi 37-aastane Vahur Tallinnas Nõmme Spordikeskuse juures 30-aastast meest. Mehe kinnipidamisel ründas Vahur ka teenistuskohuseid täitnud politseiametnikku. Vahur toimetati jaoskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles