Afganistanis teenivad eestlased tähistasid pühi koos liitlastega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrullbaasi Wahid andsid Estcoy-14 kaitseväelased üle Briti üksustele.
Patrullbaasi Wahid andsid Estcoy-14 kaitseväelased üle Briti üksustele. Foto: www.mil.ee

Võidupüha ja jaanipäeva puhul valmistas Eesti jalaväekompanii Afganistanis toitu Eestist selleks puhuks saadetud toiduainetest ja kutsus sellest osa saama ka oma liitlased.

Kaitseväelaste lauale jõudsid Eestist pärit sink, kali, maiustused ning Salvesti salatid. Ka eelmisel nädalal Eesti sõdureid väisanud Kaitseväe peastaabi ülema külakostiks toodud leib ja suitsuvorst leidsid oma koha jaanipäeva pidulaual.

Jalaväekompanii võitlejad olid oma rahvuspühadest kutsunud osa saama ka koalitsioonipartnerid, kellega tihedamat koostööd tehakse.

Camp Bastionis teeniv rahvuslik logistiline toetuselement tähistab pühasid täna sportlike võistlusmängude ja Eesti toiduga.

Afganistanis teeniv Estcoy-12 alustas oma teenistust Helmandis maikuus. Kompanii peamine ülesanne on hoida oma vastutusala ja kaitsta kohalikku elanikkonda. Lisaks on kompanii ülesanneteks koostöös Afganistani Rahvusliku Armee ja politseiga toetada ülesehitustöid, hoida ala puhtana isevalmistatud lõhkekehadest ja vastase võitlejatest.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetusüksusest, lähikaitsemeeskonnast, kirurgilisest meeskonnast ning staabiohvitseridest ja -allohvitseridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles