Sisekaitseakadeemia alustab neljas maakonnas sisekaitselist õpet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia.
Sisekaitseakadeemia. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Sisekaitseakadeemial on plaanis alustada neljas maakonnas sisekaitselist väljaõpet, tehes koostööd kohalike gümnaasiumidega.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur ja Pärnu Hansagümnaasiumi direktor Silja Kikerpill allkirjastasid lõppeval nädalal lepingu, mis tähistab sisekaitselise eelkoolituse algust Pärnumaal. Sarnane leping allkirjastatakse  juuni lõpus veel kolme Eesti kooliga – Kohtla-Järvel Järve Vene gümnaasiumi ning Järve gümnaasiumiga ja Põlva keskkooliga, augustis ka Tabasalu gümnaasiumiga. Kõigis koolides algab sügisel sisekaitseline eelkutseõpe, mille käigus õpetatakse noortele sisejulgeolekuala baasteadmisi ja –oskusi.

Taburi sõnul planeerib sisekaitseakadeemia eelkutseõppe alustamisega kujundada neljas Eesti maakonnas ajapikku kasvulava Eesti sisejulgeolekuteenistustele. «Pärnus allkirjastatud lepinguga alguse saav eelkutseõppe projekt loob kindlasti turvalisema keskkonna ka nendesse nelja maakonda, kuhu oma eelkutseõppe keskused loome. Enam kui 60 vabatahtlikust turvalisuse tagajast, keda akadeemia igal aastal eelkutseõppe raames ette valmistab, saavad kindlasti oma kodukoha heakorra ja julgeoleku tagajad,» ütles Tabur.

Sisekaitselise eelkutseõppe eesmärk on anda gümnaasiumiõpilastele teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud avaliku korra kaitsmisel, riigipiiri valvamisel, tuletõrje- ja päästetegevusel ning maksuametniku, tolli- ja vanglatöös. Eelkutseõpe jaguneb kahte suuremasse rühma, milleks on politsei- ja piirivalve valdkonna ning päästetegevuse valdkonna erialad. Tunnid toimuvad nii klassiruumides kui käiakse ka sisejulgeolekuametites reaalseid töötingimusi vaatamas. Õppe lõpus toimub praktiline õppelaager, kus teoreetilised teadmised läbi praktiliste tegevuste kinnistatakse.

Sisekaitselise eelkutseõppe edukad läbijad saavad abipolitseiniku või -päästja ettevalmistuse ning soovi korral võivad sooritada vastava eksami ja omandada kutsetunnistuse. Sisekaitseakadeemiasse sisseastumisel saavad eelkutseõppe läbinud noored kutsesobivusvestlusel lisapunkte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles