Pakistani rühmitus eitab bin Ladeni varjamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani võimud mõõtmas müüri Osama bin Ladeni viimases elupaigas.
Pakistani võimud mõõtmas müüri Osama bin Ladeni viimases elupaigas. Foto: SCANPIX

Pakistani äärmusrühmitus Harkat ul-Mujahideen eitas USA meedia teadaanndet nagu oleks Pakistani tugivõrgustik aidanud Osama bin Ladenit.

Uurimise tulemused näitasid New York Times’i teatel, et bin Ladeni käskjalg oli rühmitusega ühenduses, vahendab BBC. 2. mai reidi käigus, kui bin Laden tapeti, leiti abilise telefon, millelt oli rühmitusega ühendust võetud.

Harkat ul-Mujahideeni seostatakse aga omakorda tihtilugu Pakistani luurega.

«Al-Qaedal oli oma kord, oma mõtlemine, oma organisatsioon. Me pole iial Osamaga ühenduses olnud,» sõnas rühmituse esindaja BBC-le.

Teisalt BBC korrespondendi Ilyas Khani andmetel on rühmitus varem pikalt Al-Qaedaga koostööd teinud. Kuna aga Pakistani luureteenistus on praegu tugeva kriitika all, võidakse üritada seost maha salata.

Organisatsioonid olid varem väga tihedalt seotud – Harkat ul-Mujahideen korraldas näiteks ajakirjanike kohtumisi bin Ladeniga. Samuti on BBC korrespondendi sõnul teada, et rühmitus on jätkuvalt seotud ka Pakistani luurega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles