IRL: tähelepanelikele uus liiklusseadus raskusi ei valmista

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tõniste
Toomas Tõniste Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu liikme Toomas Tõniste hinnangul tähelepanelikule ja teistega arvestavale liiklejale 1. juulist jõustuva liiklusseaduse järgmine raskusi ei valmista

Tõniste tõstis esile, et uue liiklusseadusega kaasnevad tõesti mõned olulised muudatused. Nii peavad autojuhid olema tähelepanelikud jalgratturite suhtes, kes tohivad alates 1. juulist ületada ülekäigurada ilma jalgrattalt maha tulemata.

Tõniste sõnul peaksid autojuhid endale selgeks tegema ka möödasõidumanöövri tähenduse muutuse, kuna parem- ja vasakpoolse sõiduraja rollid ei ole Eesti liikluskultuuris veel täielikult kinnistunud ning kõik autojuhid ei järgi reeglit, mille kohaselt on parempoolne sõidurada mõeldud eelkõige üldisest liiklusvoolust aeglasematele sõidukitele ja vastupidi.

Tõniste kinnitusel on kogu liiklusseadusega seonduv teavitustöö tehtud eesmärgiga, et nii seaduse kehtima hakkamine kui ka selle rakendamine praktikas kujuneks probleemideta. Samas on tema hinnangul kindlasti nüansse, millede puhul tuleks valmis olla kõrgendatud tähelepanuks.

«Tähelepanelikule ja teistega arvestavale liiklejale 1. juulist jõustuva liiklusseaduse järgmine raskusi ei valmista,» arvas ta.

Kas ja kui palju uut liiklusseadust täiendada või muuta tuleb, selgub Tõniste sõnul rakendamise ja praktika käigus.

«Üleskerkivaid küsimusi ja teemasid tuleb põhjalikult arutada ja analüüsida ning vajadusel siis ka seadust muuta,» sõnas ta. «Liiklus on valdkond, mis areneb pidevalt – arendatakse sõidukeid, inimeste turvavarustust jne ning seetõttu tuleb teatud hetkedel ka seadust täiendada.»

Uus liiklusseadus jõustub 1. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles