Reformierakond: uut liiklusseadust on vaja

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Peeter Langovits

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Kaja Kallase hinnangul on uut liiklusseadust vaja, kuid ametkondade töös on vajakajäämisi.

Kallase arvates on liiklejatele jäetud aega seadusega tutvuda ja samuti on mitmed organisatsioonid korraldanud uute reeglite rakendamise koolitusi. Kallas tõstis eraldi esile ka ERRi saated uute reeglite tutvustamiseks.

Küll aga morjendas Kallast ametkondade töö, sest näiteks 35-st majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määrusest on avaldatud vaid 15, 14 alles kooskõlastusringil ning osad määrused jäävad kehtima vana regulatsiooni alusel.

See aga tähendab, et inimestele ja ettevõtetele on määrustega tutvumiseks jäänud liiga vähe aega.

«Samas on paljud määrused väga spetsiifilised ja puudutavad antud valdkonnaga tegelevaid ettevõtteid, mitte niivõrd liiklejaid otse,» lisas ta.

Kallase sõnul on uut seadust aga kindlasti vaja, sest see seadus kogub endasse kõik liiklust puudutavad reeglid, et inimestel oleks lihtsam orienteeruda.

Samuti olid paljud reeglid ajale jalgu jäänud ja vajasid täpsustamist, sest oluliselt on suurenenud jalgratturite, mopeedide ja rulluiskude jms kasutus.

Kallase väitel saab uue seaduse täielikkust hinnata selle rakendumisel, sest nagu iga teise seaduse puhul, ilmnevad probleemid ja kitsaskohad, mida oleks vaja täpsustada, alles praktika käigus.

«Seetõttu oleks mõistlik uuel reeglistikul lasta mõni aeg inimeste peades ja käitumises settida,» arvas ta.

Kallas pani aga politseile südamele, et uue seaduse esimestel rakenduskuudel juhiks politsei rikkumist märgates heasoovlikult liikleja tähelepanu muutunud reeglitele ja ei tegeleks rikkujate karistamisega.

Uus liiklusseadus jõustub 1. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles