Politsei: me ei hakka kohe karmilt karistama

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruse mõõtmine.
Kiiruse mõõtmine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Politsei pressiesindaja Martin Luige kinnitusel ei hakka politsei uue liiklusseaduse jõustumisel eksivaid liiklejaid kohe karmilt karistama.

«Kindlasti ei hakka politsei kohe karmilt karistama teadmatusest sündinud rikkumiste eest,» kinnitas Luige. «Siin on politsei põhieesmärk ikkagi võimalikult sujuv üleminek ja uue liiklusseaduse põhimõtete levitamine ning rakendamine.»

Luige rõhutas samas, et politsei suhtub täie rangusega juba praegu kehtivatesse nõuetesse, mille eiramine paneb ohtu inimeste elu.

«Seega ei saa joobes juhid ega hulljulged kiiruseületajad kindlasti end uue seaduse jõustumisega vabandada,» toonitas ta.

Luige kinnitusel on politseinikud juba aasta algusest üritab võimalikult palju juhtida inimeste tähelepanu seadusemuudatustele, eriti neile, mille mittetundmine võib kaasa tuua ohuolukordi. Samamoodi kavatsetakse jätkata ka pärast seaduse jõustumist.

Samuti koolitab politsei enda töötajaid juba eelmisest aastat ja koolitused lõppesid jaanipäevaks.

Uuest seadusest tõstis Luige esile, et juba praegu on jalgratturid väga varmad hoogsalt ülekäigurajale sõitma ja nad ei pea silmas eesõiguse puudumist või nõuet liikuda jalakäija kiirusel.

«Siin on üks selge riskikoht, sest auto ja jalgratta kokkupõrkel on ratturi jaoks sageli traagilised tagajärjed,» toonitas ta.

Kas ja mida oleks vaja seaduses muuta, ei soovinud politsei veel oletada, nentides, et need nüansid selguvad praktikas.

«Eks politsei kasvab koos seadusega ja kui tekib vajadus millegi muutmiseks või täiendamiseks, siis vastavad ettepanekud ka tehakse,» kinnitas ta.

Uus liiklusseadus jõustub 1. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles