Süüria saatis Türgi ja Liibanoni piirile veelgi enam vägesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koseiri külast pärit Süüria perekond saabus Jabal al-Kenaisehi piirkonda Liibanoni põhjaosas.
Koseiri külast pärit Süüria perekond saabus Jabal al-Kenaisehi piirkonda Liibanoni põhjaosas. Foto: SCANPIX

Süüria sõjavägi sisenses eile veel ühte asulasse Türgi piiri lähedal ja linna Liibanoni piiri lähedal.

Aktivistide sõnul põgenesid nüüd sajad süürlased, neist mitmed kuulihaavadega, lisaks ka Liibanoni. Türki on põgenenud juba 12 000 süürlast, vahendab BBC.

Vähemalt neli tsiviilisikut tapeti eile reidide käigus ja üleeile meeleavaldustel tapetud inimeste matustel.

Süüria valitsus väidab, et nad on sihikule võtnud relvastatud rühmitused. Eile tapeti aga vähemalt kaks tsiviilisikut, kes osalesid reedel Kiswahs tapetud inimeste matustel, teatas Londonis paikneva Syrian Observatory inimõigusteorganisatsiooni juht Rami Abdel Rahman AFP-le. Lisaks tapeti kaks tsiviilisikut Kassiris Liibanoni piiri lähedal.

Qusairi linn Liibanoni piiri ääres olevat julgeolekuvägede rünnaku all. Mitmeid kohalikke on kinni peetud ning linna on sisenenud tankid.

Najia asula Jisr al-Shughouri lähedal Türgi piiri ääres on viimane, millesse nähti tanke sisenemas. Süüria uudisteagentuur teatas aga, et sõjavägi lõpetas oma kontrolli piirilähedastes asulates nõnda, et tuld ei avatud kordagi.

Kuigi Süüria võimud kinnitavad, et olukord on stabiilne ja kättemaksu ei toimu, pole 12 000 Türki põgenenud süürlast valmis koju tagasi siirduma.

Üks süürlane, kelle sugulased elavad Barzeh’s, teatas BBC-le, et sõjavägi kasutas tapetud meeleavaldaja surnukeha propaganda eesmärkidel. Laibale pandi kätte tulirelv ja teda filmiti, et näidata surnukeha riigitelevisioonis kui relvastatud kurjategijat.

Dissidendid plaanivad homseks konverentsi, et arutada, kuidas kriisi lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles