Imelihtne šokolaadimaius

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imelihtne šokolaadimaius
Imelihtne šokolaadimaius Foto: Jaan Heinmaa

Krõbe, suussulav, kreemjas. Tibake kui aastaaegade vaheldus. Kõik kihid on erilised ja terviklikus harmoonias. Tõepoolest magus ja eelkooliealiste maitsemeelele kohandatud!

Põhi:
1 pakk ehk u 300 g magusat muretainast
2 sl suhkrut
vormi määrimiseks võid

Täidiseks:
1 purk suhkruga kondenspiima
2 sl mett või heledat siirupit
60 g võid
250 g hakitud šokolaadi
2–3 sl kohvikoort

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Määri koogivorm võiga ja puista üle suhkruga. Rulli külmikutemperatuuril tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel ümaraks ja õhukeseks. Eemalda pealmine leht ning pööra tainaplaat koogivormi. Suru tainas ühtlaselt kinni, servade kõrgus võiks olla u 4 cm. Torgi tainas kahvliga läbi ja pane peale küpsetuspaberileht. Kata paberi alla peidetud tainas kuivade herneste, ubade või riisiga. Küpseta põhja 15 minutit. Eemalda paber koos hernestega ja küpseta veel 10 minutit, kuni alus on kuldne ja krõbe. Jahuta toatemperatuurini.

Kuumuta madalamal temperatuuril kondenspiima, siirupit ja võid u 3 minuti jagu. Sega pidevalt, et kreem põhja ei hakkaks. Kalla muretainapõhjale ja aseta pooltunniks külmikusse tahenema. Tükelda šokolaad sentimeetristeks paladeks, kuumuta kohvikoor ja viska šokolaad sekka. Sulata väga väikesel tulel ühtlaseks ning nirista või vala kondenspiimakihile. Lase tunnike külmikus taheneda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles