Politsei tabas pühadeperioodil 152 joobes juhti

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud kontrollivad autojuhte.
Politseinikud kontrollivad autojuhte. Foto: Elmo Riig / Sakala

22.-26. juunil oli politsei teravdatud tähelepanu all liiklusohutus ja viie päevaga tabati üle Eesti kokku 152 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna politseimajor Margus Kotteri sõnul oli intensiivse liiklusjärelevalve eesmärk ennetada liiklusõnnetusi ja tõsta autojuhtide subjektiivse riski tunnet ehk kui väike või suur on seadust rikkuva juhi arvates võimalus, et ta peab politseiga kohtuma ja oma tegu kahetsema.

Kotteri sõnul teab politsei eelnevate suvede kogemusest, et jaanipäevaperioodil istub muret tekitavalt palju autojuhte pärast alkoholi tarbimist sõidukirooli. Kuigi kõiki napsutanud juhte politsei tabada ei suuda, saab politsei tavapärasest suurema kohaloluga tõsta iga autojuhi subjektiivse riski tunnet.

«Teadmist, et napsisena rooli istumisele järgneb tõenäoliselt ka karm karistus,» selgitas ta.

Kõige olulisem on Kotteri sõnul, et kolmapäevast pühapäevani, kui liiklussagedus oli tavalisest suurem, keegi Eestis liikluses oma elu ei kaotanud.

«Paljud sõitsid pühade tähistamiseks ju linnast maale või ka näiteks saartele. Kokku sõideti neil päevil kahtlemata maha kordi rohkem kilomeetreid, kui ühel tavalisel juuni nädalal. Seepärast on väga positiivne, et keegi liikluses ei hukkunud,» sõnas ta

Kotter tõstis siiski esile, et Eesti teedel juhtus 25 liiklusõnnetust, milles sai kokku viga 39 inimest.

«See ei ole kindlasti näitaja, mille üle keegi rõõmu võiks tunda,» nentis Kotter.

Eelmisel aastal ajavahemikul 23.-25. juuni tabas politsei samuti 152 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles