Pronksöö-protsessil jätkati videosalvestiste vaatamisega

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Protsess aprillirahutuste organiseerimises süüdistatavate üle jätkus täna videosalvestiste vaatamisega, lisaks avaldati Dmitri Klenski kaitsja Aleksandr Kustovi taotlusel veel mõningad toimikumaterjalid.

Harju maakohtu teatel jätkub protsess aprillirahutuste organiseerimises süüdistatavate Dmitri Linteri (34), Dmitri Klenski (63), Maksim Reva (32) ja Mark Sirõki (19) üle 10. detsembril, mil alustatakse kohtuvaidlustega.

Süüdistusakti kohaselt organiseerisid Öise Vahtkonna liidrid Linter, Reva ja Klenski koos Venemaa Föderatsiooni noorteorganisatsiooni Naši Eesti liidri Mark Sirõkiga massilisi korratusi, mis toimusid Tallinnas 2007. aasta 26.–28. aprillini. Massiliste korratustega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ning vastuhakud võimuesindajatele.

Karistusseadustikus sätestatakse, et paljusid inimesi hõlmava korratuse organiseerimise eest, kui sellega on kaasnenud rüüstamine, purustamine, süütamine või muu selline tegevus, karistatakse süüdimõistmisel ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Kaitsepolitsei pidas Reva, Linteri ja Sirõki kinni ööl vastu 27. aprilli 2007. aastal ning mehed võeti vahi alla 28. aprillil. Mark Sirõk vabastati vahi alt 13. juunil, Maksim Reva ja Dmitri Linter 16. novembril. Klenski pole seoses massirahutuste organiseerimise kriminaalasjaga vahi all viibinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles