Medvedev esitas riigiduumale eelnõu presidendi ametiaja pikendamiseks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev.
Venemaa president Dmitri Medvedev. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev esitas täna riigiduumale seaduseelnõu, mis näeb ette presidendi ametiaja pikendamist praeguselt neljalt aastalt kuuele.

Kremli ametlikus teates kinnitati, et president saatis parlamendi alamkotta konstitutsiooni parandamiseks eelnõud «Vene Föderatsiooni presidendi ja riigiduuma ametiaja muutmisest», vahendas Reuters.

Presidendi volituste pikendamine kuuele aastale ei puuduta varasema info kohaselt Medvedevi enda praegust ametiaega. Riigiduuma volitusi soovitakse eelnõus pikendada praeguselt neljalt aastalt viiele.

Medvedev teatas juba eelmisel kolmapäeval oma esimeses aastakõnes olukorrast riigis, et ta kavatseb sellised ettepanekud teha, andmaks valitud riigipeale rohkem aega reformide läbisurumiseks.

Mõned vaatlejad nägid selle taga siis plaani võimaldada peagi uuesti ja juba pikemaks ajaks võimule tõusta vahepeal valitsusjuhiks taandunud Vladimir Putinil, kes ei saanud tänavu kevadel kolmandaks ametiajaks järjest riigipea ametisse kandideerida.

Peaministri pressiesindaja nimetas spekulatsioone, nagu võiks Putin pärast ennetähtaegseid valimisi Medvedevit asendada, aga «absoluutselt alusetuks».

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles