Keskerakonna aukohus Simmo Saare kaebust ei rahuldanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simmo Saar
Simmo Saar Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskerakonna aukohus ei rahuldanud Simmo Saare kaebust tema erakonnast väljaheitmise kohta.

Keskerakonna aukohtu esimees Ain Seppik ütles esmaspäeval BNSile, et aukohus arutas Saare kaebust erakonna juhatuse 16. mai ja 18. juuni otsustele.

«Aukohus otsustas jätta kaebuse rahuldamata. Leidsime, et juhatus jõudis materjale ja tõendeid analüüsides õigetele järeldustele ning juhatuse otsus on põhjendatud,» sõnas Seppik.

Simmo Saarel on õigus aukohtu otsust edasi kaevata Keskerakonna kongressile või kohtusse.

Keskerakonna juhatus otsustas 16. mail heita Pärnu piirkonna liikme Simmo Saare erakonnast välja, põhjendades seda partei maine kahjustamisega. Saar oli tookord juhatuse istungile kutsutud, kuid kohale ta ei ilmunud.

18. juunil kuulas juhatus ära Saare selgitused ja vastused juhatuse liikmete küsimustele, kuid leidis siiski, et Saar on korduvalt võtnud avalikkuses sõna halvustaval ja solvaval toonil Keskerakonna, erakonna esimehe ja erakonnakaaslaste vastu ning erakonna juhatus jääb oma 16. mail langetatud otsuse juurde arvata Saar erakonna liikmete hulgast välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles