USA pani Eesti inimkaubanduse musta nimekirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut klienti ootamas.
Prostituut klienti ootamas. Foto: SCANPIX

USA pani Eesti ja Valgevene eile inimkaubanduse musta nimekirja, väites, et nad pole suutnud viimase aasta jooksul suurendada pingutusi võitluses prostitutsiooniga ja sunnitööga.

USA välisministeeriumi iga-aastane ülemaailmne inimkaubanduse raport jättis 2011. aasta musta nimekirja juba kaheksandat aastat järjest ka Venemaa, vahendab AFP.

«Eesti on allikaks, transiidi- ja sihtkohamaaks naistele, kes on allutatud sunnitud prostitutsioonile, ning naistele ja meestele, kes on allutatud sunnitud tööle,» teatas USA  välisministeerium.

Väidetavalt pole mitte ainult maalt pärit naised sunnitud töötama pealinnas Tallinnas prostituudina, vaid nad lõpetavad ka Soome, Hollandi, Suurbritannia, Saksamaa ja Itaalia seksikaubanduses.

Samuti on nii Eesti mehed kui ka naised allutatud sunnitööle Hispaanias, Rootsis, Norras ja Soomes.

«Eesti valitsus ei täida täielikult miinimumstandardeid inimkaubanduse kõrvaldamiseks, kuigi teeb selleks märkimisväärseid pingutusi,» seisis raportis. «Vaatamata pingutustele ei esitanud valitsus tõendeid suurenenud pingutuse osas eelmise raportiperioodi jooksul.»

Valgevene pandi nimekirja samal põhjusel.

Naisi ja lapsi müüakse seksiärile raporti kohaselt ka Venemaal, Saksamaal, Poolas, Tšehhis, Leedus, Hispaanias, Kreekas, Belgias, Türgis, Iisraelis, Liibanonis, Egiptuses ja Araabia Ühendemiraatides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles